De vakantie is voorbij en de scholen zijn weer gekomen. De kinderen komen allemaal met hun verhalen van de vakantie de praktijk binnen.🌞

Vakantie is een tijd van even niets moeten en leuke dingen doen.

Op reis gaan naar een ander land. In een andere omgeving zijn en anders eten.

Dit kan juist de tijd zijn dat klachten kunnen verergeren.😔

Zo sprak ik een meisje met haar moeder. Ze had veel meer klachten gekregen in de vakantie. Ik vroeg wat ze met eten had gedaan. Had ze een beetje gelet op de dingen die ze niet mocht eten?

In een ander land is dat natuurlijk lastig. Je eet anders, je gaat meer uiteten en je wilt je kind niet alles verbieden, zoals een lekker softijsje.

En dat snap ik helemaal.

Het mooie van zo’n moment is dat het meteen zichtbaar is wat voeding voor reactie kan hebben. Ze werd zich bewust van de gevolgen zoals meer last van buikpijn of onrust in haar lijf.

Ze weet nu dat ze zelf invloed heeft op haar gezondheid. Ze is blij dat haar klachten haar niet meer overkomen maar dat ze weet waar ze vandaan komen en dat ze daar zelf over kan beslissen. Zo is ze nu veel gemotiveerder en bewuster met haar voeding bezig.

En natuurlijk wil je soms gewoon dat heerlijke ijsje wel nemen, buikpijn of niet. 😉

Zou jij willen weten waar jouw kind klachten van heeft?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

#kinderpraktijkvrij #vrij #klachten #kindercoaching #kind #kindercoach #voeding #buikpijn #hoofdpijn #onrust #onrustiglijf #spanning #ontspanning #vakantie #bewustzijn #voeding #eigenkeuze #lekkerijsje #zelfverantwoordelijkheid